Είστε κάποιος που αντιμετωπίζει τη βαρεμάρα, την κατάθλιψη, την κούραση, τον εκνευρισμό, τον θυμό κ.λπ. χρησιμοποιώντας το φαγητό;

Είστε κάποιος που αντιμετωπίζει τη βαρεμάρα, την κατάθλιψη, την κούραση, τον εκνευρισμό, τον θυμό κ.λπ. χρησιμοποιώντας το φαγητό; Αυτό μπορεί να προκληθεί από τη δουλειά, τις σχέσεις, αλλαγές στη ζωή ή κάτι άλλο.

Αν και η συναισθηματική κατανάλωση δεν είναι πάντα κακή, αν εξελιχθεί σε ξεκούραση ή επιδεινώσει τα συναισθήματά σας, μπορεί σίγουρα να είναι βλαβερή και να φαίνεται. Δεδομένου ότι η συναισθηματική κατανάλωση είναι ένας τρόπος να αποσπάσετε τον εαυτό σας από το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε, φτιάξτε μια λίστα με πράγματα που μπορείτε να κάνετε εκτός από το φαγητό μέσα στα πρώτα 20 λεπτά από τη στιγμή που νιώθετε έτσι, ώστε όχι μόνο να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε την κατάσταση, αλλά και να σας βοηθήσει να θεραπευτείτε.

Πιείτε νερό και κάντε βαθιές αργές αναπνοές
Πηγαίνετε για μια βόλτα έξω· η φύση κάνει θαύματα
Δοκιμάστε λίγη ευγνωμοσύνη στο ημερολόγιο σας
Επικοινωνήστε με έναν κοντινό φίλο
Απομακρυνθείτε από τα social media
Πάρτε ένα ζεστό μπάνιο
Κάντε μερικές ασκήσεις ευεξίας ή γυμναστική
Κάντε wudhu (συνήθης τρόπος)

Είναι εντάξει να εμπιστεύεστε τις σωματικές αισθήσεις σας όταν πρόκειται για το φαγητό και την κατανάλωση, μην περιορίζετε τον εαυτό σας τόσο πολύ ώστε το άγχος της κατανάλωσης να σας οδηγήσει να φάτε περισσότερο ή να κάνετε ξεπεράσεις. Εμπιστευθείτε το σώμα σας αλλά προσπαθήστε να κατανοήσετε τις επιλογές σας στο φαγητό. Απαρνηθείτε τον πολιτισμό των διαιτών αλλά γίνετε περισσότεροι εξοικειωμένοι με τον εατό σας, το πως νιώθετε και το τί θέλετε.

Πείτε μου στο τμήμα σχολίων παρακάτω ποιο από τα παραπάνω προσπαθείτε να κάνετε.