Enkel matlagning

: Espresso Granola // Recept från ‘Life in Steadiness’-kokbok av För hela re…

👉🏼👉🏾: Espresso Granola // Recept från ‘Life in Steadiness’-kokboken av donna.hay För hela receptet, googla enligt ovan och välj Kind At Dwelling-länken styleathome ⏱: Förberedelse: 5 minuter; Matlagning: 45 minuter 🍽: Frukost, mellanmål 🤔: Behöver du en additional koffeinstöt för att få igång din dag?? Då är det här för dig! Havre och russin blötlagda i espresso sedan bakade med lönnsirap, solrosfrön och mandel 😍 Servera med färsk frukt över yoghurt eller med mjölk eller bara ta en näve på väg ut genom dörren. ⚠️ Bara en notis… När jag gick för att röra om den med 25 minuter kvar på klockan verkade det som om de ångade och inte torkade ut. Så jag tog bort pergamentet och överförde dem direkt till bakplåten. Det slutade med att jag lade till ytterligare 10 minuter eftersom det inte blev knaprigt. Detta är förmodligen mitt fel 🙈 eftersom receptet sa att man skulle sprida havren på 2 bakplåtar aaaaaand jag valde att lägga allt på 1. Oj 😂 Så det slutade med mjuka klasar males när granolan började svalna började klasarna bli smuliga ! 🙌🏼 Inledningsvis kom inte espressosmaken fram för mig, males när den satt blev smaken mer uttalad. Oavsett så skulle jag göra detta igen baserat enbart på det faktum att ingredienslistan är kort och att tillagningen är väldigt enkel (jämfört med några av de andra mer omfattande granolarecepten jag tidigare använt).

relaterade artiklar

Back to top button