Μελέτη του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ: Γιατί οι παιδιά μας πρέπει να δίνονται καθήκοντα από μικρή ηλικία

Μελέτη του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ: Γιατί οι παιδιά μας πρέπει να δίνονται καθήκοντα από μικρή ηλικία

Θα εκπλαγείτε με το πόσα μπορούν να μάθουν τα παιδιά απλώς είναι παρόντα μαζί μας στην κουζίνα. Αυτό δεν είναι απλώς μια ευκαιρία για δεσμό, αλλά γίνεται ένας τόπος όπου μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλες τις πέντε αισθήσεις τους για να ανακαλύψουν τον κόσμο γύρω τους. Τους ενθαρρύνετε να χρησιμοποιήσουν τις κινητικές και αισθητηριακές δεξιότητές τους, τη φαντασία και δημιουργικότητα, την οργάνωση, το λεξιλόγιο και ακόμα και κάποιες απλές μαθηματικές δεξιότητες. Μπορεί να μη φαίνεται πάντα ως η πιο αποτελεσματική μέθοδος για το μαγείρεμα ενός γεύματος, αλλά σκεφτείτε το ως ποιοτικό χρόνο με το νήπιο σας και ένα χειροποίητο γεύμα.

Ανάλογα με την ηλικία του νήπιου σας, μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να πλύνετε τα φρούτα και τα λαχανικά, να δοκιμάσει, να ρίξει ή να ανακατέψει, να διαβάσει ποσότητες, να βγάλει πιάτα, να πατήσει κουμπιά σε συσκευές και να τραβήξει πράγματα από το ψυγείο. Αφού τελειώσουν, δώστε τους ένα σφουγγάρι και νερό για να παίξουν, αλλά και να μάθουν την αξία του να καθαρίζουν. Έχω διαβάσει ότι αυτό συνήθως τους διδάσκει υπομονή, καθώς και πώς να είναι ευγνώμονες για ένα έτοιμο γεύμα.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι τα παιδιά είναι παιδιά και γιατί να τα απασχολούν με βοήθεια στην κουζίνα ή με καθήκοντα· αλλά υπάρχει μια μελέτη 75 ετών από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ που υποστηρίζει ότι τα παιδιά που είχαν από νωρίς καθήκοντα, κατάφεραν καλύτερα στη ζωή αργότερα.

Εδώ είναι μερικά από τα οφέλη που αναφέρονται στη μελέτη:
Είναι μια ευκαιρία να δημιουργήσετε δεσμούς και να κατασκευάσετε σύνδεση
Βοηθά στη δημιουργία αυτοπεποίθησης και αυτοπεποίθησης επειδή αισθάνονται ότι είναι πολύτιμα μέλη της οικογένειας για τη συνεισφορά τους σε μία παραγωγική προσπάθεια. Αφήστε τους να ανακαλύψουν απλά πράγματα καθώς αυτό βοηθάει στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησής τους
Τους διδάσκει υπευθυνότητα και οργάνωση
Τους διδάσκει πως να λύνουν προβλήματα
Τους διδάσκει να είναι πολύτιμοι μέλη μιας ομάδας και την αξία της συνεργασίας προς κάτι

Μοιράζομαι αυτά επειδή σκέφτομαι πολύ γι’ αυτό όσον αφορά εμένα, τον τρόπο που μεγαλώθηκα και πως θέλω να μεγαλώσω τα δικά μου παιδιά. Γνωρίζω ότι πολλοί από εσάς που ακολουθείτε τις αναρτήσεις μου είστε μαμάδες και βρήκα αυτές τις πληροφορίες ενδιαφέρουσες και πλούσιες. Ποιες είναι οι σκέψεις σας; Δίνετε μικρά απλά καθήκοντα στα παιδιά σας;