Enkel matlagning

: Italian Lemon Ricotta Cake // hitta receptet genom att googla: The Italian Kitchen…

👉🏼👉🏾: Italiensk Lemon Ricotta Cake // hitta receptet genom att googla: The Italian Kitchen Italiensk Lemon Ricotta Cake ⏱: förberedelse: 15 min tillagningstid: 1 timme 🍽: efterrätt / mellanmål / frukost! 😋 🤔: Varje tårta med ricotta är nostalgisk för mig eftersom den påminner mig om efterrätt hemma hos min Nonna. För att vara ärlig så var hon inte mycket av en bagare själv males hon behövde inte vara det eftersom några av hennes närmaste vänner var DE bästa italienska bagarna så vi hade stor nytta av de vänskaperna när de lämnade godis varje vecka. 🙌🏻 Jag hade aldrig bakat en ricottakaka förut eftersom jag bara antog att den var utom räckhåll (mitt anspråk på berömmelse är verkligen inte mina bakkunskaper) males kunde inte fatta hur lätt detta var att få till stånd. Instruktionerna är superenkla att följa och det tar ingen tid att förbereda och slänga ihop ingredienserna. Receptet säger att man ska vispa ricottan med sockret och ägget i 4-5 minuter så att kakan blir ljusare snarare än den tätare mer traditionella ricottakakan. Min var en mellanting: inte för tät, inte för lätt och jag var inte arg på den. Nästa gång kanske jag experimenterar med att tillsätta lite mer citronsaft för att få en bättre smak, males det är inte alls nödvändigt. Dök upp på en familjemiddag med denna tårta i släptåg till efterrätt & people trodde att det var bageri/butiksköpt. 💃🏻 Imponerande males ändå SÅ lätt att göra. (Kolla in recensionerna om du inte tror mig! ) Det räcker med att säga, jag kommer att göra det igen och igen.

relaterade artiklar

3 Kommentarer

Back to top button