Λιγότερο από 30 ημέρες μακριά και υπάρχει τόσο πολλά που μπορούμε να κάνουμε από τώρα για να υποδεχθούμε με ολόκληρη καρδιά τον μήνα του Ραμαζανιού και να απολαύσουμε την πραγματική του ουσία.

Τι σας απασχολεί το μυαλό σας και θα θέλατε να κάνετε ή να βελτιώσετε; Ακόμα καλύτερα, ρίξτε μια ματιά στον περασμένο Ραμαζάνι· τι πήγε πραγματικά καλά για εσάς; Τι όχι; Γράψτε τα κάτω. Αυτά είναι δεδομένα για εσάς! Διότι ο καθένας διαφέρει. Έχω τόσα πολλά, αλλά εδώ είναι μερικά πράγματα που μου ήρθαν στο μυαλό όσον αφορά τη σωματική προετοιμασία:

– Κάντε αποζημίωση προηγούμενων νηστειών. Καταρχάς, είναι υποχρεωτικό. Δεύτερον, ο αριθμός των νηστειών που πρέπει να αποζημιώσετε θα αυξηθεί μόνο εάν δεν το κάνετε! Τρίτον, αυτό θα προετοιμάσει το σώμα σας για τον επερχόμενο μήνα. Αν δεν έχετε να αποζημιώσετε, εξασκηθείτε με τις νηστείες Σουνναχ τη Δευτέρα και την Πέμπτη.
– Ξεκινήστε τώρα με αυτά τα πολύπλοκα υδατάνθρακες! Αρχίστε να μειώνετε τα βαριά γεύματα φορτισμένα με υδατάνθρακες που προκαλούν αύξηση στο επίπεδο ζάχαρης στο αίμα σας. Δεν θα έχετε αυτό κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού και θα χρειαστείτε αργότερες θερμίδες καύσης όπως βρώμη, γλυκοπατάτα, κινόα κλπ.
– Τρώτε με λογική και αυξήστε την κατανάλωση νερού σας. Θα έπρεπε να το κάνετε όλο το χρόνο, αλλά αν ξέρετε πως δεν το κάνετε, δοκιμάστε από τώρα. Θα αισθάνεστε πιο υγιείς, πιο ελαφριοί και θα γίνει πιο εύκολο κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού.
– Αυτό είναι το ένα, εντάξει, αισθάνομαι ανήσυχη καθώς το πληκτρολογώ: Οι λάτρεις του καφέ πού είστε; Μειώστε την κατανάλωση καφεΐνης σας! Είμαι συνηθισμένη σε 2 φλιτζάνια την ημέρα και πιθανώς θα πίνω το μαύρο μου καφέ στο σουχούρ, αλλά το δεύτερο φλιτζάνι θα αντικαταστήσω με αποκαφεϊνωμένο. Αυτό μπορεί να γίνει πραγματικά δύσκολο κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού εάν είστε συνηθισμένοι σε πολλά φλιτζάνια. Το τελευταίο που θέλετε είναι η διάθεση ή ο θυμός σας να χαλάσουν το Ραμαζάνι σας απλά λόγω της αποσύνδεσης καφεΐνης.
– Προσαρμόστε το ωράριο ύπνου σας ώστε να μπορείτε να ξυπνάτε νωρίτερα. Μπορείτε πάντα να πάρετε ένας μικρό υπνάκο μέσα στη μέρα που θα σας ανανεώσει και θα εκπληρώσει και ένα άλλο απλό σουνάχ.

Πείτε μου τι λειτουργεί για εσάς – αυτό θα βοηθήσει όλους μας!! Τι τρώτε συνήθως για το σοχούρ; Και τι πρόκειται να κάνετε σχετικά με την καφεΐνη σας;