Το προνόμιό μας είναι η δυνατότητα να παρακολουθούμε αυτή την εντελώς φρικτή καταπίεση και δολοφονία

Η ικανοποίησή μας είναι η δυνατότητα να παρακολουθούμε αυτή την εντελώς φρικτή καταπίεση και δολοφονία που συμβαίνει στην Παλαιστίνη και στη συνέχεια να μπορούμε να αποσυνδεθούμε, να βγούμε και να επιστρέψουμε στην κανονική ρουτίνα μας. Ενώ οι καρδιακές συγκινητικές εικόνες και βίντεο παραμένουν στο μυαλό μας, μπορούμε να αποσπαστούμε με την ασφαλή ρουτίνα και πραγματικότητά μας. Μιλάμε για ψυχική υγεία και διακοπές. Μιλάμε για αγάπη για τον εαυτό μας και αυτοφροντίδα, γιατί ΈΧΟΥΜΕ αυτές τις επιλογές.

Να κατανοήσει κανείς εξ ολοκλήρου τον καθημερινό υποτιμημένο αγώνα, τη βάναυση και την τρομερή κατάσταση στην Παλαιστίνη είναι σχεδόν αδύνατο. Είναι ακατανόητο. Παρότι προσπαθώ να ενημερωθώ για όλα αυτά, το μυαλό μου θέλει σχεδόν να αρνηθεί το γεγονός ότι αυτό συμβαίνει ΑΥΤΗΝ ΤΗΣ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ. Το 2021. Πώς; Αυτό είναι ό,τι ρωτά συνεχώς το μυαλό μου. Πώς είναι δυνατόν αυτό στις μέρες μας; Δεν έχει περάσει εδώ και καιρό το Ολοκαύτωμα; Δεν έχει φύγει ο Άδολφ Χίτλερ;

Και τότε συνειδητοποιώ την αφελήτητα του μυαλού μου. Δεν το έχουμε ξεπεράσει. Δεν έχουμε διασχίσει εκείνη τη γέφυρα. Απλά ζω στο δικό μου φυσαλίδα. Υπάρχει ένας απάνθρωπος, ψυχοτρόπος και εξουσιοδότης Άδολφ Χίτλερ που είναι ζωντανός ακόμα και σήμερα. Ίσως ακόμα και περισσότεροι.

Επιλέγουμε να καθόμαστε στο περιθώριο ενός αγώνα επειδή “δεν μας αφορά”? Περνάνε οι καταπιεστές πάνω από τον λαό της Παλαιστίνης με όπλα και σιδερένια μπότες επειδή ακούνε την ανερχόμενη σιωπή μας;

Στα λόγια του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ, “έρχεται η στιγμή όπου η σιωπή είναι προδοσία. Η ακριβής τραγωδία δεν είναι η καταπίεση και η αδικία από τους κακούς ανθρώπους, είναι η σιωπή γι’ αυτά από τους καλούς ανθρώπους.”

Είσαι υγιής, ασφαλής, σταθερός και καλά; Τότε η σιωπή δεν είναι επιλογή. Βοήθα όπου μπορείς και μη σταματάς. Δεν υπάρχει “μέχρι να σταματήσεις”. Βοήθα όπου μπορείς χρησιμοποιώντας τις προσευχές σου, τα λόγια, την πλατφόρμα σου, τις πράξεις, τα χρήματα, τις δωρεές κ.λπ. … και Μη σταματάς.

Οι λέξεις σου μπορεί να είναι δυνατές.
Το boycoτινγκ σου μπορεί να είναι δυνατό.
Η συμμετοχή σου σε διαμαρτυρίες μπορεί να είναι δυνατή.
Τα hashtags σου μπορεί να είναι δυνατά.
Το πλούτο σου μπορεί να είναι δυνατό.
Συνέχισε.
Μην αγνοήσεις τίποτα από όσα μπορείς να κάνεις.
Καμία προσπάθεια δεν είναι μάταιη.