Σειρά Ramadan – Παραμονή Υδροδοτούμενος

Σειρά Ramadan – Παραμονή Υδροδοτούμενος

Με τις μακρές ώρες νηστείας και τη ζέστη του καλοκαιριού, είναι πολύ σημαντικό στο Μήνα του Ραμαζαν να λαμβάνουμε επιπλέον προφυλάξεις όσον αφορά τα πρότυπα κατανάλωσης νερού. Αυτό θα βοηθήσει να διασφαλίσουμε ότι παραμένουμε υγιείς, υδροδοτούμενοι και ισορροπημένοι καθ’ όλη τη διάρκεια του Ραμαζαν.

Εδώ έχω ένα ποτό που αγαπώ· είναι νόστιμο και ικανοποιεί αμέσως τη δίψα! Θα μοιραστώ περισσότερα ποτά, οπότε μείνετε συντονισμένοι!

Λεμονάδα με δυόσμο (για δύο ποτήρια)

3/4 φλ. νωπό χυμό λεμονιού ή λάιμ 1/2 – 1/3 φλ. φύλλα δυόσμου, ανάλογα με το πόσο δυνατό θέλετε το γεύση του δυόσμου
1 φλ. νερό
1 φλ. παγάκια
2-3 κ.σ. ζάχαρη, διαλυμένη ξεχωριστά σε μισό φλ. νερό

Αφού διαλύσετε τη ζάχαρη, προσθέστε αυτά τα συστατικά σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε τα. Είναι νόστιμο, αναζωογονητικό και ενυδατικό.

Ένα ακόμα ζεστό τσάι με δυόσμο που μπορεί να γίνει είναι το παρακάτω. Το προσθέτω εδώ στην ίδια ανάρτηση αφού θα έχετε δυόσμο στη διάθεσή σας και μπορείτε να αναφερθείτε σε αυτό για να φτιάξετε οποιοδήποτε από τα δύο ποτά. Βεβαιωθείτε ότι θα αποθηκεύσετε αυτήν την ανάρτηση!

Πράσινο τσάι του Μαρόκου (για 2 ποτήρια)

Για αυτό, χρειάζεστε:
1 κ.σ. πράσινο τσάι gunpowder (μπορεί να βρεθεί σε οποιοδήποτε ασιατικό κατάστημα)
1 φλ. δυόσμο
3-4 κ.σ. ζάχαρη
3 φλ. νερό

Βράζουμε 1 φλ. νερό με το πράσινο τσάι gunpowder (φύλλα) για 7 λεπτά. Χύνουμε σε ένα ποτήρι και το αφήνουμε στην άκρη και μην πετάτε τα φύλλα του τσαγιού gunpowder.

Χρειάζεται να ξαναχρησιμοποιήσετε αυτά τα φύλλα gunpowder, βράζοντάς τα ξανά σε 1/2 φλ. νερό, αλλά όταν έρθει σε βρασμό, πετάξτε αυτό το νερό και κρατήστε τα φύλλα. Απλά μου πιστέψτε. Ο καλύτερος φίλος του συζύγου μου είναι Μαροκινός και μας το έμαθε αυτό!

Τώρα προσθέστε τα υπόλοιπα 1.5 φλ. νερό με τη ζάχαρη που επιθυμείτε (πρέπει να είναι γλυκό!), προσθέστε τον δυόσμο, τα χρησιμοποιημένα φύλλα gunpowder tea και το πρώτο φλ. νερό που είχατε βράσει και αποθηκεύσει. Αφήστε το να βράσει για 7 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και έτοιμο!