Enkel matlagning

: Svenska köttbullar // hitta receptet genom att googla: Svenska köttbullar Receptet…

👉🏼👉🏾: Svenska köttbullar // hitta receptet genom att googla: Svenska köttbullar Receptlänken ⏱: förberedelse: 30 min tillagningstid: 30 min 🍽: middag ELLER aptitretare 🤔: Detta har alltid varit min favoritmat, ända sedan jag var liten. Jag skulle be min mamma att göra mig svenska köttbullar (hennes recept hämtat från Good Housekeeping Illustrated Cookbook) till min födelsedag och när jag gick på universitetet kunde jag alltid räkna med frysta svenska köttbullar som en del av mina “vårdpaket” hemifrån. (FYI – de fryser VACKERT!) Tidskrävande? Säker. De är ett “kärleksarbete” om du så vill. Värt det? Definitivt! Svenska köttbullar är inte lika stora som en traditionell köttbulle så de tar lite längre tid att rulla. Jag använder en jämn matsked för att göra mina så att de alla är gjorda runt samma storlek vilket hjälper till att hålla koktiderna desamma. Jag tror aldrig att jag har gjort dem med den malda muskotblomma som receptet kräver eftersom jag aldrig har det till palms och jag tänker aldrig köpa det i mataffären, så om du inte har det, gör det inte stress – receptet är fortfarande jättegott utan! Notera: det du ser på bilderna är MYCKET mer än receptet kräver & det är för att om jag ska ta mig tid att göra dessa så gör jag en dubbel sats, så jag fick ca 72 svenska köttbullar. De fryser som sagt vackert i såsen så varför inte unna dig fler av dessa smaskiga middagar i framtiden utan att lägga i allt armbågsfett för att göra dem igen?! Servera dem på egen hand som förrätt (sätt bara en tandpetare i var och en för att servera) eller till middag, servera med lite ris- eller äggnudlar, ångade grönsaker eller bara en enkel sidosallad. Dessa köttbullar är så krämiga & fulla av smak – en garanterad publikbehagare!! 👌🏼 För att värma upp från fryst: 1. tina helt i kylen 2. lägg lite smör i en kastrull 3. Lägg köttbullarna i 4. Om du vill göra lite mer sås: tillsätt ca 1/4 kopp grädde, 1 lagerblad & några skvätt oxbuljong (behöver inte vara consommé males har du det så använd det!) Koka upp och sänk sedan värmen så såsen puttrar & tjocknar. 5. Ta bort lagerbladet & god aptit!

relaterade artiklar

Back to top button