Δεν μπορείς να χύσεις από ένα άδειο ποτήρι.

Δεν μπορείς να χύσεις από ένα άδειο ποτήρι.

Η αντίληψη και η προσπάθεια της αυτοφροντίδας δεν ήρθαν εύκολα για μένα. Ήταν εντελώς άγνωστη για μένα μέχρι που έγινα μαμά. Πήγα σε σχολή πλήρους απασχόλησης μαζί με μια διοικητική θέση πλήρους απασχόλησης, παρέτεινα τη σχολή μου όταν παντρεύτηκα, αλλά επέστρεψα στη σχολή για 18+ πιστωτικές μονάδες. Είχα την κόρη μου κατά τη διάρκεια των τελευταίων εξετάσεων, μετακομίσαμε και και και… αυτό και εκείνο συνέχισε…

Καλωσόρισα το όμορφο χάος, αλλά καταλαβαίνω τώρα επίσης ότι δεν μπορώ να λειτουργώ με ένα κενό ρεζερβουάρ. Θα είμαι πάντα σε μια τέλεια, θετική υγιή νοοτροπία; Όχι, αλλά κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν.

Έχω έρθει σε μερικές διαφορετικές αναγνώσεις: η ζωή είναι πολύ σύντομη και περνά πολύ γρήγορα. Επιβράδυνε. Ηρέμησε. Αναπνεύστε. Ο χρόνος είναι πολύτιμος και η ανάπαυλα είναι απαραίτητη. Επενδύστε πρώτα στον εαυτό σας ώστε να μπορείτε να δαπανάτε για άλλους. Οι συζύγοι μας είναι το καθρέφτη μας. Η οικογένειά μας αξίζει την αγάπη μας και την προσοχή μας όσο τίποτα άλλο. Ο τρόπος που κάποιος μιλάει σε σένα είναι μια αντανάκλαση του χαρακτήρα του, όχι του δικού σου. Μην επιτρέπετε να απορροφάτε την αρνητικότητα και την τοξικότητα άλλων. Μπορεί να αλλάξει εντελώς την προσωπικότητά σας. Η ψυχική σας υγεία είναι εξίσου σημαντική με τη σωματική σας υγεία & αντιστρόφως. Η ταπεινότητα και η συγχώρεση σας υψώνουν. Η καρδιά σας θα βρει πάντα ικανοποίηση στη μνήμη και τη σκέψη του. Ο θάνατος είναι πάντα κοντά.

Και το πιο σημαντικό, ο Θεός είναι η μόνη σταθερή αλήθεια.